Стартовао пројекат „Спорт у школе”

У пет основних школа на територији алексиначке општине почела је реализација пројекта „Спорт у школе” који је намењен ученицима од првог до четвртог разреда основне школе. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта уз пуну подршку  Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а реализује Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Савезом за школски спорт у Алексинцу.

− Циљ пројекта је повећање физичке активности основаца и он је директно подржан и од локалне самоуправе, а то значи да општина у наредне четири године обезбеђује финансијска средства за реализацију овог подухвата. Школе обезбеђују простор и термине, Савез за школски спорт Србије даје неопходне реквизите који остају школама, а ми обезбеђујемо неопходну логистику − каже за наш портал Марко Терзић, председник Савеза за школски спорт Алексинца.

Директни реализатори пројекта су наставници физичког васпитања, и то: Ненад Крстић („Љупче Николић”, Алексинац), Александар Рашић („Јован Јовановић Змај”, Алексиначки Рудник), Милош Нешић („Десанка Максимовић”, Катун), Владимир Живковић („Аца Синадиновић”, Лоћика) и Немања Петровић („Стојан Живковић Столе” Трњане). Наставници раде два пута недељно у склопу ваннаставих активности и уз поштовање свих епидемиолошких мера.


Картице за „џ”

У претходном периоду Савез за школски спорт Алексинац се ангажовао на опремању фискултурних сала неопходним реквизитима, па је тако, између осталог, купљено 14 струњача за балон салу. Уз то, са Спортским центром „Чаир” у Нишу потписан је уговор о сарадњи којим је предвиђено коришћење услуга ове установе уз попуст. Лојалити картице за основце и средњошколце су бесплатне, а грађани треба да плате 100 динара.

Информације се могу добити код наставника физичког васпитања у школама, или на мејлсавеза sss.aleksinac@gmail.com.


Алексинчани на татамију

У Нишу је јутрос почело дводневно регионално школско првенство у џудоу на коме учествују и представници алексиначке општине.

У категорији основних школа надметаће се такмичари из пет наших школа: „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Вук Караџић” из Житковца, „Десанка Максимовић” из Катуна и „Стојан Живковић – Столе” из Трњана.

Када је реч о конкуренцији средњошколаца, нашу средину репрезентоваће представници Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + nine =