Државни секретар на пунктовима за вакцинацију

Општину Алексинац данас је посетио државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Стеван Глигорин који се бави темом вакцинације, са посебним освртом на вакцинацију Рома, односно националних мањина. 

Након обиласка пункта за имунизацију становништва у Дому културе у Алексинцу, државни секретар са делегацијом локалне самоуправе обрео се и на пункту за имунизацију, првенствено ромске популације у Житковцу, у просторијама тамошње месне заједнице.

− Одређени број Рома је тренутно на вакцинацији у самом пункту. Оно што можемо да кажемо, улога Министарства за државну управу и локалну самоуправу је велика у комплетној организацији, јер на основу њихових смерница и локалне самоуправе су се укључиле активно у процес вакцинације у сарадњи са Домом здравља и наравно са Црвеним крстом који нам помаже да све пунктове и организујемо − казао је председник општине Алексинац Далибор Радичевић обраћајући се присутним новинарима.

Он се захвалио Министарству државне управе на изванредној сарадњи са локалном самоуправом на чијем је челу и изразио наду да ће она бити све боља и боља.

Оно ште се могло чути током данашње посете јесте да је циљ алексиначке локалне самоуправе,као и државе и министарства да се дође до неке цифре од 60 посто вакцинисаног становништва што је за, председника Радичевића, предуслов повратку нормалном функционисању.

Број Рома према званичној статистици у општини Алексинац је 1.937 и чине 3,74 становника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 1 =