Стартовао програм „Заједно за заједницу”

Након што је завршен конкурс, 42 особе из маргинализованих група са територије Алексинца радно су ангажоване по концепту „Заједно за заједницу”, у општинским јавним институцијама и установама, као и организацијама цивилног друштва.

Поред месечне надокнаде у нето износу, за учеснике у програму биће уплаћени порези и доприноси за социјално осигурање. Обезбеђена им је менторска подршка локалних медијатора, обука за обављање посла коју организује послодавац, као и обука за увод у обављање посла коју организује извођач пројекта.

− Сада имамо запослена 42 лица у институцијама и то 19 у Јавном предузећу за путеве, 12 лица су радно ангажована у Дому здравља, њих шесторо је у Црвеном крсту Алексинац,  док су у невладином сектору, односно у Каритасу и Друштву за развој креативности њих петоро. Овим радним ангажовањем обухваћена су лица која су на маргини друштва и овом приликом имају могућност да раде четири месеца и да примају солидну плату− рекла је Наташа Петровић, локални медијатор у овом пројекту.

Меру радног ангажовања „Заједно за заједницу”, имплементира Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, заједно са НАЛЕД-ом и Асоцијацијом координатора за ромска питања, а са циљем да се побољшају услови живота Рома и Ромкиња и других маргинализованих лица и ублаже последице које на њихов економски положај има пандемија Цовид19. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =