Старт крајем марта

На Конференцији клубова Општинске фудбалске лиге, одржаној у среду, учесници овог скупа упознати су са одлукама Извршног одбора Фудбалског савеза општине Алексинац које се тичу календара такмичења и наставка Купа ФСО.

Како је речено, пролећни део првенства стартоваће мечевима 12. кола који ће се играти 30, односно 31. марта. У време Ускрса и Ђурђевдана одређена је пауза, тако да ће се такмичење окончати 16. јуна.

Пре почетка шампионата, у среду и четвртак, 27. и 28. марта, одиграће се утакмице 3. кола Купа ФСО. У среду ће бити одигране две утакмице; у Алексинцу ОФК Напредак 1929 – Борац из Трњана и у Корману Слога – Јастребац из Тешице, а сутрадан још две, и то Гредетин Јединство из Бобовишта и Полет из Радевца – Рудар 2016 са Алексиначког Рудника.

Полуфиналне утакмице планиране су за 10. и 11. април, док је финални меч предвиђен за 17. април на Градском стадиону у Алексинцу. Победнику ће бити додељен пехар, а биће проглашени и награђени најбољи играч и најбољи голман, као и екипа која се истакне у фер-плеју.

На Конференцији клубова је обављена и анализа јесењег дела првенства и поднет извештај о дуговањима клубова Фудбалском савезу општине и службеним лицима.

Речено је да ће првак Општинске лиге без баража ићи у виши ранг и да се очекује да ће се од јесени у такмичење укључити  још две екипе – Победа из Јаковља и новоформирани клуб из Доњег Адровца.

Фотографије: Милан Јовановић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − one =