Сребро за Лазара и Вука

У Спортском центру Шумице у Београду јуче је одржано Појединачно првенство Србије за ученике и ученице основних и средњих школа у џудоу.

На овом надметању учествовали и ђаци са подручја алексиначке општине, њих шесторо. Сребрне медаље освојила су двојица ученика алексиначких осмолетки – Лазар Русимовић из школе „Љупче Николић”, у категорији преко 66 килограма, и Вук Петровић из школе „Вожд Карађорђе” у категорији до 46 килограма. Добар резултат забележиле су и Петра Ристић (ОШ „Десанка Максимовић”, Катун) и Тедора Беговић (ОШ „Вук Караџић”, Житковац) које су изгубиле борбе за медаље.

− Имали смо неколико повређених такмичара, али за оне који су наступили можемо казати да су остварили изузетан домет. Две медаље и две борбе за медаље на републичком нивоу представљају заиста запажен резултат − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац” која је предводила наше такмичаре.

Одлазак наших ђака на државно првенство организовао је Савез за школски спорт  алексиначке општине у сарадњи са Џудо клубом „Алексинац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + eighteen =