СРЦА појачао своје редове

Представници Спортско рекреативног центра Алексинац јуче су у Нишу потписали пет уговора са Националном службом запошљавања којима ће бити ангажовано исто толико лица на јавним радовима у овој Установи.

У наредна четири месеца теже запошљива и маргинализована лица биће радно ангажована на уређењу спортских терена и за то ће бити скромно плаћена од стране НСЗ-а.

Иначе, ова Установа већ по традицији сваке године учествује у програмима Националне службе запошљавања, што нам је и потврдио директор Спортско рекреативног центра Алексинац (СРЦА) Душан Пешић.

− Спортско рекреативни центар Алексинац редовно учествује на програмима које расписује Национална служба за запошљавање или у неким програмима који се расписују на нивоу Републике Србије. Овог пута учествујемо у програму јавних радова и Спортско рекреативни центар ће ангажовати пет радника на пословима одржавања у наредна четири месеца. Такође, могу напоменути да Спортско рекреативни центар већ учествује у програму „Моја прва плата” за 2023. годину, где смо ангажовали једно младо лице − појашњава Пешић.

Како каже први човек ове Установе, за рад у Спортско рекреативном центру, што је јако интересантно, има изузетно великог интересовања теже запошљивих лица, јер им очигледно и одговарају услови рада код њих.

Поред СРЦА, јавне радове спроводиће и ЈКП „Комуналне услуге”. Међутим, да би потписали уговоре потребна су им још два лица, јер по плану они ангажују седам особа, а до сада им се јавило пет. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + one =