“Srbija rocks” oduševio Aleksinčane

Prvi put nakon pet godina postojanja festival „Srbija rocks“ (dosadašnji „Vračar rocks“) preselio se iz prestonice na sportske terene i u ustanove kulture širiom Srbije. Turneja je krenula iz Aleksinca, a domaća publika je na Stadionu za male sportove „Taš“ u subotu mogla po prvi put da vidi neke od najpoznatijih bendova i izvođača sa ovih prostora.

Čast da otvori „Srbija rock“ festival pripala je domaćem pank bendu Trandže, a nakon njih nastupili su i vlasotinački sastav Balkan revival i niški Novembar. Beogradski ska bend Samostalne referente publika je pozdravila ovacijama, a isto raspoloženje izazvao je i Ničim izazvan.

Nastup za pamćenje imao je i paraćinski reper i hip hoper Marchelo sa svojim bendom. Publika je zajedno sa njim pevala pesme sa najnovijeg albuma „Napet šou“, kao i stare i dobro poznate hitove, dok je njegov bend sa istim žarom kao i na velikim koncertima nastupio pred Aleksinčanima.

– Povod zbog kog smo ovde mi se čini jako dobrim, a to je trenutak kada „Vračar rocks“ prerasta u „Srbija rocks“, iskreno verujući da postoji interesovanje za alternativnu muziku širom Srbije. Mislim da će u nekoj perspektivi, ako se nastavi sa ovim, novi klinci imati priliku da vide da postoji nekakav katalog, da se  ne mora ići linijom manjeg otpora nego da postoji i nešto drugo – izjavio je Marchelo nakon nastupa za Radio Aleksinac.

Marko Šelić Marchelo, koji je na muzičkoj sceni Srbije prisutan 15 godina, zahvaljujući ovom festivalu prvi put je nastupao u Aleksincu. Zahvalan je, kaže, što je dobio tu šansu, a srećan je i što se sve više pažnje posvećuje decentralizaciji kulture i muzičke scene.

– Situacija je takva kakva je, jesmo centralizovani i bendovi se trude da urade šta mogu, ali istini za volju, dosta toga je na organizatorima. Izvođači ne mogu sami da dođu i da sviraju. Mi dolazimo kad nas lokalni organizatori pozovu, a pretpostavljam da nas zovu onda kada je raja zainteresovana.

Nakon Aleksinca, „Srbija rocks“ festival se seli u Kovin, a organizatori najavljuju da će ovaj putujući festival posetiti još gradova i opština u Srbiji.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =