Спорт и школа морају да иду заједно

Некадашњи одбојкашки репрезентативац Андрија Герић одржао је данас предавање у Техничкој школи “Прота Стеван Димитријевић”. Он је говорио о значају школовања паралелно са спортским активностима.

− Спорт и школа могу и треба да иду заједно. Спорт је можда, а школа је нешто што је сигурно твоје, какогод да буде. У спорту имате многе ствари које могу да се десе и да не можете да се бавите професионално спортом, а знање је увек ваше. Ако се само препустите спорту питање да ли ће те завршити као професионални спортиста, а друга ствар, јако мали број људи успе да буде професионални спортиста и да живи од тога − рекао је Герић окупљеним ученицима.

Он им је током предавања предочио да је једна ствар бавити се спортом, а професионално живети од њега сасвим друго и да то сигурно није лако. Такође им је саветовао да морају да имају знање и школовање у свом џепу увек.

− Спортисти се обично не школују, то и јесте проблем, а онда када заврше каријеру почну да се образују. Ови што су били мало “паметнији”, они успеју да заврше неку школу, али за време бављења спортом не стичу искуство у било каквом послу и треба им времена да то надокнаде − додао је Герић и напоменуо да сваки спортиста има проблем када заврши каријеру и да је то једна од тема којом се он бави.

Данашњу трибину заједно су организовали Техничка школа “Прота Стеван Димитријевић” и Канцеларија за младе општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 9 =