Slika i utisak dana: Ode Sneško, dođe sneg

Danas pre podne odvezen je iz aleksinačke pešačke zone Sneško koji se tu nalazio prethodnih oko dva meseca kao novogodšnja dekoracija. Vrlo pažljivo radnici komunalnog preduzeća  natovarili su na kamion Sneška, jelke i ostalu dekoraciju i odvezli u „odaje” gde će Sneško dočekati decembar i sledeći njegov izlazak na ulicu.

Nema sumnje da će on dobro biti čuvan. I to iz dva razloga. Njegova nabavka nije baš jeftina, a i kada izađe na ulicu rado ga obilaze deca a i stariji, i drago im je da se fotografišu pored njega. Ostala je ipak nepoznanica: da li je Sneško odvezen direktno u svoje skladište ili je možda svratio da se vakciniše. Ne čudite se! U ovom virtuelnom svetu sve je moguće, pa i takvi hirovi. Na sreću, za sada nismo prebogati da bi i „izgubili pamet”, pa nam ovakve stvari i ne padaju na um. A čitam o svakojakim svetskim „glupostima”. Možda one i nisu, pa je problem u mojoj edukaciji. Očito da sam gledao stare crtaće, a ne ove koji promovišu novog čoveka novog doba. Kakav je novi čovek videćemo, a „novo doba” nam i nije baš dobro počelo.

Takav nam je i ovaj dan. Nakon vedrog jutra i odlaska Sneška, došla je snežna vejavica koja je zabelela krovove. Zatim opet vedro. Kao i u životu, promenljivo i retko stabilno. Da li je to „novo doba” za „novog čoveka”?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − 10 =