Слетеле зимске роде у Алексинац

Јесење уређење града, односно зелених и јавних површина, Служба Градског зеленила Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” ових дана полако приводи крају. Простори на неколико локација у самом центру града, у улици Дракчета Миловановића, пешачкој зони, испред Градске библиотеке, испод Брђанке, и највише можда око Зелене пијаце су освежени и обновљени зеленилом, и то са око 1800 садница цвећа и преко 200 комада различитих туја, смиља и лаванде.

За крај ове акције су у браварској радионици овог предузећа израдили нови мобилијар, који је постављен на углу улица Душана Тривунца и Војске Југославије.

− То острво смо очистили од шибља које је урасло и годинама стајало. Једна наша идеја, у потпуности урађена од стране наших радника, наше радионице, је та поставка. Сваке сезоне ће ту бити постављано ново цвеће, а та поставка садржи две скулптуре рода. Нема никакве симболике, али ето нека буде да слути на радост, бебе и нешто позитивно у Алексинцу. Имам само обавезу да се захвалим компанији „Ферос” која нам је изашла у сусрет и преточила нашу идеју у цртеж и помогла да делове исечемо на њиховим ЦНЦ машинама. Остало су све завршили наши радници − појашњава први човек ЈКП-а Далибор Марковић.

Када је реч о цени „рода”, како кажу у овом предузећу, она је занемарљива, јер је плаћен само материјал 20.000 или 30.000 динара.

− Видели смо да наши бравари из радионице умеју да раде овакве ствари и сигурно ћемо за пролеће имати неке идеје које ћемо покушати да преточимо у реалност. Видећемо које ће то локације бити − додаје Марковић.

За овај период, јесен, су у Јавно-комуналном предузећу „Комуналне услуге” завршили са садњом. Сада чекају пролеће и нове идеје да оплемене нове локације и дају један нов изглед и нове садржаје граду. 

2 коментара

    1. Predobra ideja…tako originalno i divno. Prosto sam ostala bez teksta,kako smo uopste mogli da funkcionisemo bez tih roda. Na prolece obavezno jos gvozdenih detalja!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 1 =