Следећа недеља у знаку позоришног фестивала

Десети јубиларни Фестивал првоизведених представа почиње следеће седмице на Великој сцени Дома културе у Алексинцу. На овој позоришној смотри учествоваће пет представа у такмичарском делу и једна ће бити играна у част награђених. Фестивал почиње од уторка 22., а завршава се у недељу 27. новембра, а представе почињу у 20 часова. Заинтересовани љубитељи позоришта већ сада могу да набаве улазнице за појединачне представе по цени од 300 динара, а комплет карата за свих шест вечери је само 1200 динара.

Такмичарски део фестивала отвориће нова драма Сташе Бајац „Ова ће бити иста”, коју је у Атељеу 212 режирао Иван Вуковић, након ње следећег дана уследиће представа „Последње девојчице”, у извођењу позоришта „Костолањи Деже” из Суботице, коју је режирао Кокан Младеновић. У четвртак, трећег дана фестивала зрењанинско Народно позориште „Тоша Јовановић” представиће се Алексинчанима комадом „Дечко из последње клупе” рађеном по тексту савременог шпанског писца Хуана Мајорге, а затим представа „Флеке”, коју је по тексту Тијане Грумић у Краљевачком позоришту режирао Југ Ђорђевић. У наставку нас очекује и представа „Љубав се носи у триˮ по тексту Милене Богавац, а у извођењу Пулс театра Лазаревац, која ће уједно бити и последња такмичарска представа.

Као представа која ће се играти у част награђених најављена је „Ноћ у кући господина Колакаˮ, у којој улоге тумаче Владимир Керкез, Бода Нинковић и Ирфан Менсур, који је и редитељ комада.

Као и ранијих година Фестивал првоизведених представа прати и богат пратећи програм, који ће бити одржаван од 19 сати у Арт галерији Дома културе. Првог дана фестивала традиционално биће отворена Изложба фотографија са претходног Фестивала двојице аутора Марка и Хаџи Миодрага Миладиновића. Пратећи програм чиниће и промоције књига „Пут до позоришта” Небојше Брадића и „Драме за децу” Жељка Хубача, затим промоција радио драма Гроздане Олујић и нових издања Стеријиног позорја, а у алексиначким основним школама „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић”, током уторка и среде, биће одржане глумачке радионице за децу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =