Slavski pasulj oduševio žiri

Na Bazenu Banjica u Knjaževcu juče je osmi put zaredom održan kulinarski festival „Tozin lonac”. Takmičenje je organizovalo Udruženje za negovanje tradicije „Izvor”.

U znak sećanja na čuvenog knjaževačkog arheologa Svetozara Jovanovića Tozu, varjače je ukrstilo 12 ekipa iz Aleksinca, Svrljiga, Čitluka kod Sokobanje i, naravno, Knjaževca.

− Naše udruženje prvi put učestvuje na ovakvoj manifestaciji, iako nismo prvi put u Knjaževcu. Ranije smo učestvovali na drugim manifestacijama koje je organizovalo Udruženje „Izvor” − kaže za naš portal Živica Vidanović, predsednica Udruženja građana „Radinost” iz Aleksinca. – Ostle ekipe su pripremale gulaš i druga jela, jedino mi smo kuvali slavski pasulj i mogu da kažem da su članovi žirija oduševljeni kako našim jelom, tako i aranžiranjem stola − dodaje naša sagovornica.

Već sutra predstavnice „Radinosti” učestvovaće sa svojim radovima na izložbi u Lapovu koju povodom 15 godina postojanja i rada organizuje Udruženje žena „Moravske šarenice” iz ovog grada.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen − four =