Скупштина пензионера: Продужен рок за бање, брине их корона, превоз и скупо ђубриво

На редовној годишњој Скупштини Удружења пензионера општине Алексинац одржаној данас у Липовцу усвојен је Извештај о раду у 2021. години са финанасијским делом. Ово тело алексиначких пензионера дало је подршку и Плану рада и активности за ову годину.

По речима председника удружења Радула Стојановића, највећи проблем у њиховом раду је још увек епидемија.

− Још увек постоји та бојазност. Надамо се, оптимисти смо, да ће нешто да крене набоље. Тако да целокупну нашу активност за повећање броја чланова, путовања, дружења, снабдевања и све остале активности које се у нормалним условима подразумевају, мислимо да поново покренемо – казао је Стојановић.

Једна од тренутних пензионерских активности, по речима нашег саговорника, је пријем захтева за упућивање чланова у бањска лечилишта за 2022. годину,као снабдевање огревом, у првом плану угљем. Рок за пријаве пензионера за коришћење боравка у бању је продужен за још један дан и завршава се у петак, 22. априла.

Пензионери су у својим дискусијама указали и на неке актуелности у друштву које утичу на њихов живот и одређене послове, нарочито за пензионере на селу. Недостаје им адекватан јавни превоз, сложена је процедура у коришћењу здравствене заштите а и скуп им је репроматријал за пољопривреду.

− Наши пензионери и када су пензионери они су пољопривредници. Али су истакли проблем набавке репро-материјала, проблем третмана самог пољопривредника у друштву. Онда на локалном нивоу проблем здравствене заштите, пријем. То је поремећено сада како је ова епидемија присутна. Највећи проблем који су истакли је проблем превоза на локалном нивоу. Линије су неке угашене, негде не постоје уопште. Тако да у том погледу је изражено једно расположење, један захтев да се мало активније ступи у контакт са локалном самоуправом и  у границама могућности проба да се реше проблеми − сажео је за наш медиј изнете дискусије преседавајући Стојановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =