На почетку „Поп Ћира и поп Спира”

На данашњој седници организационог одбора петог Зипо феста установљен је репертоар, а и цене улазница.

Иако је првобитно одржаван крајем јануара, због епидемијске ситуације и ове године је одложен за крај маја, па како су се стекли сви услови малишани ће у представама уживати од 20. до 26. маја.

Овогодишњи селектор фестивала је био алексиначкој публици добро познати редитељ Бранко Поповић који је након одгледаних 14 представа предложио шест за учешће на фестифалу.

‒ С великим задовољством истичем да је продукција била веома разноврсна и богата, са одличним представама, маштовитим редитељима и добро написаним комадима. Томе су свакако допринела значајна улагања у представе за децу, али и бројни такмичарски фестивали, међу којима се истиче и овај Зимски фестивал за децу у Алексинцу, јер успостаавља висике вредносне критеријуме, награђује оне најбоље и тиме стиче репутацију изузетно утицајне културне појаве у позориштима Србије ‒ истакао је селектор у свом извештају.

Част да отвори овогодишњи фестивал има Позорише за децу Ниш са представом “Поп Ћира и поп Спира”, другог дана наступиће ансамбл Регионалног позоришта Нови Пазар са “Пепељугом”, а трећег дана ће малишани гледати представу “Пинокио” у извођењу глумаца Народног позоришта Лесковац. Позориште “Пинокио” Београд играће “Бајку о зачараној лепотици”, Народно позориште “Тоша Јовановић” из Зрењанина “Дечак и месец”, а последња представа у такмичарском делу биће “Звонар Богородичине цркве” Народног позоришта Приштина.

Последњег дана фестивала, у част награђених, биће одиграна представа “Аладин”, домаћина, Градског позоришта “Театар 91”.

Оганизациони одбор је током данашњег заседања одлучио да ће цена појединачне улазнице, а и комплета карата бити и ове године симболична.

− Цена карте је 100 динара по представи. То је симболична цена да наши најмлађи дођу, да могу да плате карту и погледају представу. Сто динара је појединачна цена карте, а 500 динара је комплет за свих седам представа − најавила је Милена Рашић, директорка “Театра 91”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =