Skupština penzionera: Omasovljenje i briga o članstvu

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera opštine Aleksinac, koja je održana danas u Ustanovi za odmor i rekeraciju dece „Lipovac“ u Lipovcu, usvojen je izveštaj o radu i finansijskom poslovanju u protekloj godini, kao i plan rada i finansiranja u 2017.

isc 3U izveštaju o radu, koji je podneo Bojko Stojanović, potpredsednik Udruženja, istaknuto je da su lane učinjeni veliki napori na zaštiti standarda penzionera. U tom cilju, na otplatu u više mesečnih rata i po nižim cenama od tržišnih, penzionerima je isporučeno više od 13 tona krompira, 1.150 tona uglja,  oko 550 kilograma lisnatog testa i preko 11 tona pilećeg mesa. Uz to, blizu hiljadu korisnika penzija  je učestvovalo na  izletima koji su organizovani na devet interesantnih destinacija.

U 43 mesne organizacije u 2016. godini Udruženje penzionera okupilo je  oko 4000 članova. Kako je rečeno, stalni zadatak rukovodstva je omasovljenje članstva i formiranje organizacija u svim naseljima u kojima postoji interesovanje penzionera. Jedan od zadataka je i pružanje pomoći bolesnim i nepokretnim članovima u vidu paketa sa životnim namirnicama.

Kada je reč o saradnji sa Savezom penzionera Srbije, naglašeno je da je godinama saradnja bila dobra i obostrano korisna, što sada nije slučaj.

Naši predlozi i primedbe se ne prihvataju, a to je dovelo do toga da se jug Srbije organizuje i formira Savez udruženja penzionera jugoistočne Srbije. Ovim činom nismo imali loše namere, već naprotiv, želimo da pomognemo Savezu penzionera Srbije da poboljša svoj rad. Stiče se utisak da pojedinci iz Saveza smatraju da je demokratija samo ono što oni kažu i da mi postojimo zbog njih, a ne obrnuto, istakao je Bojko Stojanović, potpredsednik Udruženja.

isc 2Saradnja sa Opštinom je više nego dobra, kao i sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom “Jelenac” i Crvenim krstom.

Na Skupštini su  izabrana tri nova  člana Izvršnog odbora: Milica Živković, Slobodan Vučković i Milan Ćurčić. Usvojena je i odluka o  izmenama  i dopunama Statuta,  prema kojoj će Dan udruženja biti 13. oktobar.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =