Школске сале поново на услузи грађанима

Током данашњег заседања чланови Општинског већа су прихватили Програм за рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за ову годину, а потом и Правилник о општим условима и начину коришћења школских спортских објеката у својини општине Алексинац. По овом правилнику биће изнајмљивани спортски објекти, када нема наставних и ваннаставних активности, трећим лицима и тиме ће делимично растеретити Спортски центар у Алексинцу.

Предлог закључка да се пореском обвезнику Косаница д.о.о. из Ниша одобри плаћање дугованог пореза  у целости уз отпис половине камате је такође прихваћен. Како је образложено, овај закључак се нашао пред општинском владом зато што је отпис већи од два милиона динара, па је потребна и њихова сагласност.

Општинско веће општине Алексинац је на данашњој седници усвојило предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у нашој општини за ову годину који је послат ресорном министарству на сагласност. Планирано је да се ове године из буџета Фонда за заштиту животне средине општине Алексинац за разне намене утроше средства у висини од око 22 милиона и 800 хиљада динара, од којих су приходи из буџета 13 милиона, а пренета су неутрошена средства из претходних година у висини од око 9 милиона и 800 хиљада динара.

Чланови општинског већа су током данашњег заседања прихватили и два Анекса уговора о откупу стана у Алексинцу. О овој теми ће своје мишљење дати и одборници на наредном заседању скупштине, док су остале тачке у надлежности Општинског већа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 20 =