Сјајан успех: Пет пласмана на Државно првенство!

На Појединачном шампионату Централне Србије у џудоу, одржаном у Пироту, учествовали су и чланови Џудо клуба „Алексинац”, њих шесторо. Иако им је ово био први званични наступ у 2024. години, млади алексиначки борци показали су максималну увежбаност и изузетну форму и освојили пет медаља и исто толико пласмана на Државно првенство које ће у суботу бити одржано у Београду.

Златно одличје освојио је Лазар Стоиљковић у категорији до 90 килограма, док је сребрну медаљу изборио његов имењак, Лазар Русимовић који се надметао у категорији такмичара преко 90 килограма. Бронзане медаље освојили су Илија Трајковић (до 73 килограма), Лука Трајковић (до 81 килограма) и Петра Ристић у категорији до 57 килограма. У најјачој категорији (до 66 килограма), Вук Петровић се добро борио, али је ипак морао да се задовољи освајањем петог места.

Тренер Бојана Станковић честитала је својим такмичарима на успешном представљању клуба који је у укупном пласману заузео високо треће са 22 бода. Први је, иначе, „Кинезис” из Ниша са 51. бодом, док је другу позицију заузео „13. мај” из Јагодине са бодом више од Алексинчана.

На такмичењу јеучествовало преко стотину кадета и кадеткиња из 29 клубова.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =