Синоћ у Библиотеци: Књижевно вече добитника награде „Меша Селимовић”

На иницијативу Књижевног клуба „Велимир Рајић” из Алексинца, синоћ је у овдашњој библиотеци „Вук Караџић” одржана промоција збирке песама „Филателист” Небојше Лапчевића, књижевника из Крушевца.

Учешће у промоцији ове збирке узели су његови сарадници, професор књижевности Вељко Стамболија и књижевница Љиљана Павловић Ћирић, који су говорили о стиховима, структури и мотивима његове поезије.

− Посебно бих истакао Љиљану Павловић Ћирић која је у веома детаљној и садржајној анализи описала структуру, мотиве и све оно што краси саму поезију која је садржана у књизи „Филателист” – рекао је за наш портал Синиша Голубовић, уредник програма Библиотеке „Вук Караџић”. − Небојша Лапчевић, аутор ове збирке поезије, каже да „Филателист” није настао изворно сам, већ да је то наставак његовог пређашњег књижевног рада и да је он у ствари сублимација свих претходних напора које је аутор уложио – истиче наш саговорник.

Збирка песама „Филателист” је носилац престижне награде „Меша Селимовић” за најбољу књигу у претходној години коју уручује компанија „Вечерње новости”, према мишљењу Великог жирија, који је ове године бројао педест троје чланова, који су оцењивали пристигле радове.

Књигу је уредио познати књижевник Дејан Алексић и библиотекар Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” из Краљева, која је уједно и издавач ове збирке песама, док је друго издање издала „Православна реч”.

− Можемо да закључимо да је синоћње књижевно вече било веома успешно, посећено од стране чланова Књижевног клуба „Велимир Рајић” и да је ово први, да кажем, светли знак после немилих догађаја који су погодили Србију и да смо стихом крочили ка светлу и ка нормалном животу и раду који свакако морамо да наставимо – закључио је Голубовић.

Аутор фотографија: Хаџи Миодраг Миладиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =