Шест такмичарских представа на ПИП

На предлог селектора Слободана Ћустића, Фестивалски обор ПИП је на данашњој седници усвојио репертоар овогодишњег позоришног окупљања у Алексинцу.

На осмом Фестивалу Првоизведених позоришних представа, који се одржава новембра, овдашња публика моћи ће да погледа комад Народног позоришта из Ниша „Сликаркеˮ, за који је текст написала млађана Христина Митић, а у режији Стевана Бодрожа. Народно позориште Републике Српске из Бањалуке представиће се делом „Наши даниˮ, аутора Жељка Стјепановића, а у режији Југа Радивојевића. Књажевско-српски театар из Крагујевца доћи ће у Алексинац представом „Негриˮ, а Бео Арт 2015 наступиће са комадом „Балаваˮ у коме глуми и Мирјана Карановић.

Крушевачко позориште овог пута долази са представом „Анималсˮ, у режији Снежане Тришића. У крушевачкој глумачкој екипи су и Биљана Николић и Дејан Тончић.

Алексинчани ће имати прилику да присуствују и извођењу комада „Наши преци једите са намаˮ коjи су у копродукцији урадили Народно позориште Стерија из Вршца и Пулс театар из Лазаревца. И ову представу је режирао Стеван Бодрожа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =