Сертификат као потврда сарадње ЕУ и Општине Алексинац

Међу представницима двадесет локалних самоуправа које су добиле средства Европске уније за реализацију својих пројеката, на скупу који је ЕУ ПРО Плус почетком месеца организовао у Краљеву, нашла се и делегација општине Алексинац на челу са председником Далибором Радичевићем. Ово окупљање је имало више промотивни карактер, пошто су додељени сертификати о финансијској подршци за пројекте који су већ у фази реализације и за које су већ потписани уговори.

Наша општина је раније аплицирала и одобрена су јој европска средства, као део учешће, за реконструкцију Установе за одмор и рекреацију деце у Липовцу.

Додели је испред Владе Републике Србије присуствовала министарка за европске интеграције Тања Мишчевић, а сертификате општинама је уручио амбасадор Европске уније у Републици Србији Емануеле Жиофре.

Иначе, вредност радова на реконструкцији Установе за одмор и рекреацију деце у Липовцу  је нешто испод 63 милиона динара, тачније 62.784.272,55 динара, а средства су обезбеђена из више извора. Европска унија учествује, преко програма ЕУ ПРО Плус, са 380.000, а општина Алексинац са 280.000 евра. Извођач радова је Грађевинско предузеће „Тончев градња” д.о.о. из Сурдулице и са њим је локална самоуправа потписала уговор 21. фебруара ове године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 20 =