Седница Штаба за ванредне ситуације: Мањи број новозаражених

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац у протеклој седмици је била знатно повољнија у односу на претходни период. То је закључено на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације након излагања челника Опште болнице и Дома здравља.

Број заражених у протеклих седам дана је пао за 53 одсто у односу на претходну седмицу, а у истом периоду смањен је скоро за 35 одсто број првих прегледа. Због такве ситуације директор Дома здравља др Родољуб Живадиновић је најавио и промену радног времена у Ковид амбуланти у Житковцу. Од сутра ова амбуланта радиће у једној смени од 9 до 17 сати, док ће се комерцијална и остала тестирања обављати у сада постојећим терминима.

Да се ради о значајном смиривању епидемиолошке ситуације у нашој општини указују и подаци за јануар. У првој седмици јануара евидентирано је 113 особа позитивних на вирус корона, у другој седмици било је 72 позитивна узорка, док је у трећој, односно у протеклој недељи код 35 особа откривено присуство вируса.

Иако бројке охрабрују, алексиначки медицинари упозоравају да је неопходно да се грађани и даље придржавају епидемиолошких мера као што су ношење маски, држање физичке дистанце и редовно прање руку. У супротном, вирус ће поново бити присутнији у популацији.

Штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници дао позитивно мишљење поводом захтева Спортског савеза општине Алексинац за одржавање Редовне скупштине ове организације, која је планирана да се одржи једног дана у периоду од 29. јануара до 5. фебруара. Општински штаб је наложио организатору Спортском савезу да промени термин одржавања, тако што би се седница одржала од 19 часова, а не од 17 како је првобитно најављено. Разлог је избегавање стврања гужве, јер се у истој згради, Дому културе, али у другим просторима обавља вакцинација до 18 часова.

Један коментар

  1. Poboljsanje epidemioloske situacije valjda ce poboljsati sadasni rad lekara u Domu zdravlja i vratiti postovanje elektronskog zakazivanje pregleda kod izabranog lekara. Mozda dir.Zivadinovic ne zna da se to ne postuje i da se na pregled ceka i duze od 5 sati

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =