Позив добрим људима: „Поклонимо књигу школској библиотеци”

Ове године Школа за ученике са сметњама у развоју „Смех и суза” у Алексинцу започела је акцију прикупљања књига за школску библиотеку под називом „Поклонимо књигу школској библиотеци”. Акција је започета октобра у оквиру Дечије недеље, али се наставила и продужила на целу школску годину.

Први резултати су видљиви, што је и забележио наш новинар и фото-репортер Стефан Живковић када је однео скроман дар наше редакције од педесетак публикација.

 

− До сада су учествовали Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, а највећу подршку смо добили од Градске библиотеке „Вук Караџић”. Захваљујући њима и Народна библиотека Србије је донирала одређени број књига − каже Данијела Врачар Вујошевић, библиотекар ове школе.

Овој школској установи још увек су потребене књиге, нарочито оне примерене њеним ђацима. Зато је упућен позив људима добре воље који могу да помогну.

−Ове године смо имали у плану увећање фонда и дошли смо до закључка да фонд библиотеке незадовољава потребе свих наших ученика. Тако да су нам потребне и сликовнице, школска лектира, дидактичка средства и друго. Овом приликом желим да позовем грађанство са територије општине Алексинац да се одазове и ако може да донира књигу. Књиге могу да оставе у просторијама школе „Смех и суза” − каже наша саговорница.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =