Седница савета за здравље: Позив за грађане, похвале за докторку и АТД

Савет за здравље општине Алексинац, разматрајући на данашњој седници извештај о епидемиолошкој ситуацији у нашој општини, још једном је упитио апел грађанима да се придржававају прописаних заштитних мера у борби против ширења вируса корона.

Осим што су констатовали да је епидемиолошка ситуација на подручју општине тешка, чланови савета су истакли да је неопходно да се грађани понашају у складу са препорукама о ношењу маски, држању дистанце и редовно, прању руку. Они су позвали становнике да сведу контакте са другим особама само на неопходне.

Савет је након добијања негативног одговора од стране локалне самоуправе по њиховом захтеву за набавку холтера ЕКГ-а и холтера притиска за потребе алексиначких здравствених установа, препоручио тим установама да се са захтевом обрате Општинском штабу. У одговору се каже да Општина нема оснивачких права па нема ни законску могућност да то исфинансира. Савет је становишта да су због опште ситуације са ковидом и стања здравља наших становника овакви апарати неопходни и да се за помоћ треба обратити Штабу за ванредне ситуације на територији општине Алексинац.

Председница Савета Слободанка Јовановић, која је запослена у Републичком фонду за здравствено осигурање у Алексинцу, упознала је чланове овог тела са информацијама које добија од осигураника. По њеним речима, они се веома позитивно изјашњавању о раду АТД службе у Општој болници, а нарочито о пулмологу др Катарини Стојковић Стајић. Она је пренела речи корисника услуга који тврде да др Стојковић Стајић често остаје и након радног времена, све док не прегледа и последњег пацијента.

О залагању др Катарине и њене колегинице др Светлане Шуњеварић позитивно је говорио на данашњој седници Општинског штаба и др Горан Видић, директор Опште болнице. О раду алексиначких медицинара и тренутној епидимелошкој ситуацији у Болници моћи ћете да читате на нашем сајту у напису који ће бити објављен сутра.

5 коментара

  1. Čijia je obaveza da se doktorkama obezbede boljI uslovI za rad, a i za pacijente obolele od kovida koji čekaju po ovoj hladnoći da dođu na red da se pregledaju? Nisu dovoljne samo pohvale za Katarinu i Svetlanu, uradite nešto konkretno! Treba ih adekvatno nagraditi, one su pravi heroji, ali i veliki ljudi!

  2. Interesuje me zasto nam se preporucivalo provetravanje prostorija a napolju nosimo maske malo mi je to nelogicno mozda gresim ali ako se virus kapljicasto prenosi onda moramo da pljujemo na nekog da bi ga zarazili ali ako je pa ptenosiv preko vazduha onda se maske bezveze nose jer non stop se vrsi provetravanje zbog “svezeg vazduha” mislim ne mora da znaci da a i nisam neki pametnjakovic samo pitam nije ovaj virus dovoljno ispitan u bilo kom smislu da ljudi uopste nemaju pojma kako se od njega izleciti ili kako se zastititi toliko

  3. Svaka čast za samopregorni rad lekara sa ATD! Nedavno sam se izbiljno povredila prilikom pada, i pošto sam morala u bolnicu, mislim da bi bilo nepravedno ne pomenuti tretman ne-covid pacijenata. Uprkos velikoj gužvi na radiologiji, i nešto manjoj na ortopediji, sve teče bez nervoze, profesionalno, maksimalno brzo koliko kapaciteti opreme i osoblja dozvoljavaju, sa velikom empatijom prema pacijentima. Od poznanika koji su morali u laboratoriju čula sam slične utiske. Sigurno je da u ovoj situaciji postoje prioriteti, ali iz ličnog iskustva mogu da tvrdim da se, bar u aleksinačkoj bolnici, oni postavljaju na razuman način, u skladu sa etikom zdravstvenih radnika.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − five =