Akcija prikupljanja krvi

Још две акције до краја године

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша данас је одржао акцију добровољног давања крви, последњу у овом месецу, а позиву да дају крв одазвало се 40 добровољних давалаца. Од тог броја, два давалаца су први пут исприжили руку и својим гестом помогли некоме.

Сви они који су пропустили данашњу акцију имаће прилику да дају крв још двапут до краја године. Наредна акција заказана за 9. децембар, а сви они који нису у прилици тада да се одазову, крв могу дати 29. децембра, током последње акције у овој години.

Према најавама из алексиначког Црвеног крста, у наредној 2021. години планирано је да екипе Завода за трансфузију крви из Ниша посете Алексинац чак 46 пута.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 16 =