Седмица са једноцифреним бројем заражених дневно

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац током викенда је била стабилна и број новооболелих од ковида-19 је на дневном нивоу био једноцифрен. Јуче, у недељу, тестирано је 46 пацијената од којих је четворо било заражено.

У суботу, у алексиначким здравственим установама, била су 62 пацијента са симптомима сличним као код оболевања од ковида-19, али у девет случајева је откривено присуство вируса ковид.

У протеклој седмици најчешће је било дневно мање од десет новооболелих од ковида-19. У пет дана је број заражених био једноцифрен. По четири, у среду, четвртак и недељу, а шесторо њих је откривено у понедељак. У суботу је забележено заражавање код девет особа.

Два дана у седмици су била са двоцифреним бројем новооболелих и то уторак и петак са по 13 пацијената. Статистички гледано, протекла недеља, је била једна од епидемијски најповољнијих. У седам дана тестирано је 495 особа или на дневном нивоу 71 лице. У истом периоду откривено је 53 новозаражених или просечно дневно 7,5 особа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + eighteen =