Седишта за малишане и ове године

Родитељи деце рођене у овој години имаће прилику да од почетка априла конкуришу за добијање дечијег ауто-седишта, одлучено је на данашњем заседању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац. Као и минулих година, услови за добијање седишта су исти, а захтеви ће моћи да се подносе од 1. априла па до краја маја.

Током данашњег заседања Савета прихваћен је извештај о раду овог тела током минуле године, а према коме су скоро све активности у потпуности остварене, осим уређења две зоне школа, за шта је било предвиђено мало средстава.

Када је реч о плану рада за ову годину, члановима је предочен нацрт програма којим ће, због измене закона, сада бити конкурисано за средства код републичке Агенције за безбедност саобраћаја. Нови план се скоро у потпуности поклапа са пређашњим и код Агенције ће бити аплицирано за шест милиона динара. Ако овај план добије зелено светло, прво Општинског већа, а потом и Агенције, планирано је да буде побољшана зона школе у Гредетину, обновљене све вибро траке на општинским путевима, и да се израде пројекти за изградњу зона школа у Радевцу, Бобовишту и Добрујевцу. Такође, по новом програму сагледан је и научно-истраживачки рад у области безбедности саобраћаја, па је предлог да се уради анализа црних тачака на свим саобраћајницама општине Алексинац.

До краја заседања разматрана су још два захтева, па је тако на захтев Месне заједнице Грејач за постављањем успоривача саобраћаја одговорено да је Савет већ раније дао позитивно мишљење и да је та одлука послата на даље поступање, а по захтеву Стручног актива наставника технике и технологије општине Алексинац за обезбеђивање награда за учеснике општинског такмичења „Шта знаш о саобраћају ” одговорено је да су средства планирана програмом, али да се чека прихватање истог.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 13 =