Савиндан у Високој школи за васпитаче

Резањем славског колача и свечаном академијом данас је и у Високој школи за васпитаче струковних студија обележен велики празник српског школства Савиндан. Cходно традицији одржана је и свечана додела диплома студентима који су своје школовање окончали у претходној години.

Поздрављајући присутне госте, директор ове високообразовне установе др Милутин Ђуричковић је рекао да се прослављањем школске славе, осим сећање на свеца и заштитника нашег народа Светог Саву, наставља духовна вертикала и традиција просветитељства и образовања aли у новим временима и новим условима. Он је нагласио да су и поред изазова и потешкоћа са којима се суочавају високошколске установе, у овој школи обезбеђени максимални услови за ефикасно и квалитетно школовање студената на свим нивоима.

– Охрабрује чињеница да дипломирани васпитачи и специјалисти наше школе налазе посао у државним и приватним предшколским установама али и у земљама Европске уније без нострификације дипломе, како смо званично обавештени. Због свега што је урађено у нашој установи сасвим су реална очекивања да добијемо акредитацију програма мастера струковних студија од почетка наредне школске године – рекао је директор Ђуричковић и најавио да у овој години све високе школе прерастају у Академије струковних студија што ће по његовом мишљењу донети извесне промена на боље и за ову алексиначку школу.

Своје школовање на Вишој, односно Високој школи у протеклој години завршило је 135 студената а онима са највећим просеком на основним студијама дипломе је уручила директорка ПУ „Лане” Виолета Поповић. Студент генерације је Андреја Стојановић.

Поред великог броја студената, њихових родитеља и некадашњих професора, у име локалне самоуправе свечаности је присуствовао начелник Општинске управе Дејан Милошевић. У музичко-поетском делу академије наступили су малишани из ПУ „Лане”, песникиња и некадашњи предавач у овој школи на смеру за драмско васпитање Биљана Вујовић и музичка секција школе предвођена проф. др Марином Гавриловић, иначе овогодишњи домаћин славе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =