Савет за здравље усвојио годишњи План рада

На првој седници Савета за здравље општине Алексинац, одржаној у овој години, чланови овог тела кренули су са разматрањем извештаја Дома здравља „Алексинац” који је пристигао на основу закључка Савета са последњег заседања. У допису стоји да тренутно 28 пацијената, три пута недељно, одлази на дијализу у Клинички центар Ниш.

Једна од тачака дневног реда била је посвећена Извештају Саветника за заштиту права пацијената, и како се наводи, у последња три месеца прошле године био је поднет један приговор пацијента у писаној форми против Дома здравља који је одбијен као неоснован, а који се односио на повреду права на квалитет пружања здравствене услуге. У овом периоду више грађана је телефонским путем постављало питање у вези са појединим здравственим услугама Опште болнице Алексинац које се грађанима не пружају у дужем временском периоду. Овде се пре свега мисли на трансфузију, неурологију и микробиологију. Тако се наставља стара пракса да грађани се жале телефоном, али не подносе пријаве.

Чланови савета су овом приликом прихватили и Годишњи програм рада Савета за здравље општине Алексинац за 2023. годину који је исти као и претходних година. Стратешки циљеви овог тела ће и даље бити превенција и контрола заразних и незаразних болести и других оболења, затим подршка развоју приступачне и квалитетне здравствене заштите, развој и едукација људских ресурса у области јавног здравља, а такође и побољшање услова и начина живота грађана у општини Алексинац.

Када је реч о Извештају о раду Савета за здравље општине Алексинац за прошлу годину, и он је овом приликом прихваћен, али о њему ће свој суд дати и Општинско веће на неком од наредних заседања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =