Savet za zdravlje

Савет за здравље о епидемиолошкој ситуацији

Чланови Савета за здравље општине Алексинац су на седници, одржаној крајем прошле недеље, закључили да је добра епидемиолошка ситуација на територији наше општине. Такав закључак је донет након дискусије неколико чланова овог тела и разматрања извештаја алексиначких здравствених установа.

Др Сретен Вујошевић, представник Опште Болнице Алексинац, упознао је чланове Савета са податком да је смањен број особа са симптомима оболевања од ковида-19 и да је мали број пацијената који се морају слати за Ниш. Он је додао да је Општа болница у Алексинцу спремна за талас хладнијег времена, нагласивши да има сасвим довољно тестова и заштитне опреме. Др Вујошевић је истакао да има утисак „да је прорадила свест код становника општине Алексинац о значењу ношења заштитних маски у затвореном простору”.

Проф. др Зоран Милошевић, из Института за јавно здравље Ниш, обавестио је чланове Савета да је стигла вакцина против сезонског грипа, пореклом из Холандије, а да ће ускоро бити доступна и вакцина Института „Торлак”. Нагласио је и да је, уколико се испоштују сви кораци, ПЦР тест потпуно сигуран и готово непогрешив.

Савет је донео и два закључка. Једним се директору Дома здравља у Алексинцу предлаже да организује распоређивање пацијената чији су изабрани лекари отишли у пензију код другог изабраног доктора. Други закључак односи се на Општину Алексинац, којој се предлаже да из сопствених средстава за потребе интерног одељења Опште болнице у Алексинцу, а у интересу становника општине, изврши набавку холтера ЕКГ-а и холтера притиска.

Насловна фотографија: Из архиве

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 3 =