Савет упутио предлог о расподели дечијих седишта и именовао кординаторе

Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац на јуче одржаној седници усвојио је предлог о додели ауто седишта за 2020. годину који обухвата 35 одобрених захтева на основу којих биће расподељено 36 дечијих седишта. У једном случају ради се о близанцима. Да би овај предлог био и коначан, о њему ће морати да се изјасни и Општинско веће, односно општинска влада.

Догођаји у вези са вирусом короне утицали су и на буџет Савета, па је изменом Програма коришћења средства за финансирање унапређења безбедности саобраћаја предвиђено за те активности милион мање у одонсу на првобитни предлог. За реализацију Програма планирају се финансијски приходи који ће се користити преко рачуна буџета општине Алексинац у вредности од скоро 9,5 милиона динара.

Планирано је да се ове године од новчаних казни приходује 7 милиона динара и око 2,5 милиона динара су пренета средства из претходних година.

Планирано је да највише новаца буде утрошено и то преко 5,5 милиона динара за уређење зона школе, за набавку опреме за јединицу саобраћајне полиције ПС Алексинац 950 хиљада динара, за израду пројектне документације (кружни ток) 600 хиљада, за набаву дечијих ауто седишта пола милиона и обележавајућих прслука 420 хиљада динара. И о овим изменама планираних прихода и расхода мора се изјаснити Општинско веће.

Савет је на овој седници именовао Ивана Петровића за кординатора за сарадњу са републичком Агенцијом за безбедност саоброћаја, а за његовог заменика Милоша Милошевића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 15 =