Савет за саобраћај: Разматрани захтеви грађана

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац је на данашњој седници разматрао неколико захтева и предлога пристиглих од стране грађана и организација, који се односе на регулисање саобраћаја како у граду тако и ван њега.

Један од захтева пристигао је од родитеља из насеља Батуровац, а тиче се постављања саобраћајне сигнализације и успоривача саобраћаја у улици Николе Тесле. Грађани улице Максима Горког у Алексинцу затражили су постављање успоривача саобраћаја у поменутој улици. Један суграђанин упутио је захтев за постављање саобраћајне сигнализације и пешачког прелаза у улици Леле Поповић, такође у Алексинцу. Захтев је упутио и Савет родитеља Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу за обележавање пешачког прелаза на крају улице Драгољуба Вујића испред раскрснице са улицом Ратка Јовића.

Поводом ових захтева Савет је одлучио да комисија изађе на терен, обиђе поменуте локације, изврши бодовање и препоручи овом телу решење тих проблема.

Савет је разматрао и захтев мештана Трњана који су затражили постављање саобраћајног огледала на путу Трњане-Јаковље и донео мишљење да постоји оправдан разлог за постављање истог уз постављање неопходне саобраћајне сигнализације ради регулисања првенства пролаза на раскрсници.

Коначну одлуку ће донети Савет на некој од наредних седница.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =