Саопштење листе „Промене одмах”: Народ жели промену локалне власти

Током викенда активисти и кандидати за одборнике на четири изборне листе за предстојеће локалне изборе у Алексинцу, 2. јуна, су били веома активни промовишући своје ставове како у самом граду, тако и у алексиначким селима.

Поводом тих предизборних дешавања једино је Изборна листа „Промене одмах, за општину Алексинац” доставила нашој информативној редакцији Саопштење за јавност у коме обавештава грађане да су у суботу преподне представници опозиционе групе грађана „Промене одмах” делили су свој програм у центру Алексинца, да су стекли општи утисак, како кажу на основу разговора са грађанима, да је народ жељан промене локалне власти.

У поменутом Саопштењу је цитирана и изјава првог на листи у којој критикује рад актуелне власти и преноси неке од проблема на које су им наводно указали грађани.

„Локална власт у Алексинцу је бирачима много тога обећала, нажалост јако мало испунила. Грађани су нам се жалили на озбиљне проблеме на које наилазе, од проблема јавног превоза у селима општине Алексинац, до нерешеног питања канализације и водоснабдевања”, истиче Иван Димић један од носилаца листе.

Ова изборна листа оцењује да у малим местима бити опозиција је велики проблем, да су  грађани  уплашени због посла, егзистенције и нерадо желе да јавно износе своје политичке ставове. У достављеном Саопштењу се наводи и изјава једног од лидера ове коалиције.

„Прилазе нам људи, дискретно се жале да имају озбиљне притиске да морају да гласају за СНС због посла, како би сачували радно место. Кажу да нису задовољни локалном влашћу јер су многи проблеми остали нерешени. На пар минута од центра Алексинца нема канализације, септичке јаме на све стране. С друге стране блатњави и разровани путеви у насељима око самог центра. Људи су жељни промене власти, то је евидентно”, истиче Бобан Ранђеловић други носилац листе.

На крају достављеног дописа коалиција „Промене одмах, за општину Алексинац” саопштава да је грађанима понудила програм у 20 тачака као решење за многе проблеме који се могу решити новцем из буџета општине.

„Не желимо да будемо они који ће само критиковати власт. Ми желимо да народу понудимо и конкретна решења. Да људи знају шта можемо да урадимо ако нам укажу поверење. А верујте много тога је могуће урадити новцем из локалног буџета, само је потребно ефикасније управљати државним парама”, истиче Игор Николић, један од кандидата за одборника коалиције „Промене одмах, за општину Алексинац – Иван Димић, Бобан Ранђеловић”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =