Салве смеха обележиле позоришну премијеру

Глумачки ансамбл Градског позоришта „Театар 91” синоћ је пред алексиначком позоришном публиком бриљирао током премијере представе „Чија је ово нога?”.

Салве смеха обележиле си прво играње позоришне представе, тачније комедије„Чија је ово нога?”, рађене по тексту Реја Кунија, а у режији Бранислава Недића. 

У овој комедији наступа већ добро познат ансамбл који чини Предраг Миленковић, Анђела Живановић, Бојан Цветковић, Срђан Стојадиновић, Бојана Костић, Зорица Стевановић, Јован Стојковић, Нинушка Стојановић и Душан Милосављевић, а сам редитељ истиче да је текст био доста инспиративан, али је био мало прегломазан у самом старту. Међутим, будући да познаје доста добро овдашњу глумачку екипу „Театра 91”, успео је да текст који би реално трајао два и по сата сведе на сат и 20 минита брзог играња.

− Стварно уживам када радим у Алексинцу, ово ми је 11. или 12. представа у овом театру и сваки пут се врћам са истом радошћу и знам да оно што правимо, што заједнички желимо, јесте да када урадимо једну представу да, пре свега публика буде задовољна тиме и да у неких сат и кусур времена заборави можда на неке проблеме, да се насмеје, одушеви, обрадује и да са једним осмехом изађе из сале − каже Бранислав Недић, редитељ представе.

Током целе представе има духовитих сцена, духовитих реплика, али оно што издваја ову представу од пређашњих јесте брзина и тачност играња.

− Оно у чему сам инсистирао у самом раду са глумцима јесте да не сме да се дозволи један секунд паузе, нема један секунд кашњења, уколико неко заборави да уђе секунду две на врата читава представа стаје, пада, мора изнова да се диже. Тако да је једна озбиљна дисциплина била потребна за ово, фуриозан је темпо, мора да се игра без паузе, без грешке и верујем да су то моји глумци и глумице вечерас и урадили − додаје Недић.

Иначе, ова представа је рађена у продукцији Градског позоришта „Театар 91” које ради у склопу Центра за културу и уметност Алексинац и према свему судећи очекује је још доста играња, како пред овдашњом публиком, тако и на фестивалима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 14 =