Лоћика домаћин трећег сусрета „Михољских сусрета села”

Такмичарски део овогодишњих „Михољских сусрета села” у општини Алексинац, након Глоговице и Брадарца, сутра се наставља у Лоћики.

Према најави, у тамошњој сали Дома културе програм ће и овог пута почети здравицом, а потом ће фолклораши Културно-уметничког друштва „Видовдан“ из Великог Дреновца својим наступом забавили публику и сплетовима провести је широм Србије. Са бине тамошњег Дома културе поред игре, чуће се и традиционална песма, а такође и звук фруле. Поред игре и песме, биће приказана и сцена из народних обичаја, а овог пута су се Дреновчани одлучили за свадбу, односно сценски приказ куповине младе.

Као што традиција налаже, за домаћине из Лоћике изложбу домаће радиности, ручних радова и сувенира изложиће чланице Удружења жена „Видовданке” из Великог Дреновца.

Почетак програма је заказан за 19 часова.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, циљ ове манифестације је богаћење друштвеног живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа, а спроводи се под покровитељством Министарства за бригу о селу и Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =