Сајам образовања: Десет школа представило преко педесет занимања

На другом Сајму образовања одржаном данас у Основној школи „Вук Караџићˮ у Житковцу представило се десет средњих школа из наше општине и окружења. Око 150 осмака из овдашњих основних школа је имало прилику да добије више информација о педесетак образовних профила и занимања, за која кадрове школују установе које су данас имале штандове на сајму.

Осим три алексиначке средње школе, Гимназије, Биотехнолошке школе „Шуматовацˮ и Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ, представила се Средња школа „Бранислав Нушићˮ из Сокобање, док су из суседног Ниша дошли представници Средње медицинске школе „Др Миодраг Лазићˮ, Машинске школе, Школе моде и лепоте и Грађевинско техничке школе „Неимарˮ.

Штандове су имале и Пољопривредна шумарска школа „Јосиф Панчићˮ из Сурдулице и Млекарска школа са Домом ученика „Др Обрен Пејићˮ из Пирота.

У име домаћина присутнима се обратио Милан Динић, директор житковачке школе, који је истакао да је овогодишњи сајам садржајнији од прошлогодишњег и окупио је већи број излагача. Други Сајам образовања свечано је отворио Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, који је предводио делегацију локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + twelve =