Сачувана успомена на ,,Диксона”

Први меморијални турнир ,,Далибор Дестановић Диксон’’ одржан је минуле суботе у алексиначкој Хали спортова. Поред чланова породице, прилику да одају почаст недавно преминулом Дестановићу нису пропустили ни бројни тренери, саиграчи и некадашњи омладинци КК Напредак.
У два ревијална меча, у којима је резултат био у потпуно другом плану, публика је на

терену најпре могла видети играче које је у оквиру млађих категорија тренирао популарни ,,Диксон’’. Нешто касније, на паркет Хале спортова појавила су се (Алексинчанима) добро позната лица: Црнчевић, Стевановић, Стојковић, Ђорђевић, Петровић, Хабе, Шикман, Николић, Миладиновић, Раичевић и многи други.

Љубиша Дамјановић, некадашњи тренер КК Напредак, и овог пута је свој тим предводио са клупе.
И у првим редовима поред терена, своја места заузели су пријатељи и саиграчи: Видановић, Вељковић, Јоцић, Перић, као и глумац Андреј Шепетковски.

Такође, овом догађају присуствовао је и Тони Каменов, некадашњи саиграч Дестановића у бугарском Видину. Каменов је овом приликом допутовао из Данске, где данас живи и ради.


Меч ветерана завршен је нешто раније, тачније, на 5 секунди до самог истека времена. Нимало случајно, јер управо овај број је Дестановић кроз каријеру носио на дресу. Уследила је пројекција кратког филма, сачињеног од следа фотографија из приватног и професионалног живота овог кошаркаша. Овим чином, завршена је манифестација посвећена некадашњем капитену Напретка.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 9 =