Сабор у Житковцу без саборовања

Слава житковачке цркве али и многих породица у овом месту, Сабор Светог Архангела Гаврила и ове године биће обележена, али другачије него минулих година. Овог пута изостаће културно-уметнички програм, а сва дешавања у вези са обележавањем овог празника биће спроведена уз све мере предострожности од ширења заразе коронавируса.

− Ове, 28. године од почетка изградње харма Светог Архангела Гаврила у Житковцу, наша слава биће прослављена и обележена на један скромнији начин, без неког масовнијег окупљања. Отказали смо концерт изворне народне музике и гостовање хорова, а вечерас ћемо у ужем кругу имати промоцију књига нашег покојног пароха Вукадина Вукадиновића. Сутрадан, на дан славе биће одржана литургија − најављује Драгослав Ристић, члан црквене општине задужен за односе са јавношћу.

Како је најављено, организатори сабора су предузели све могуће мере да не дође до нечег непријатног. Водиће рачуна о растојању парохијана уз обавезно ношење маски, а на капији сачекаће их средство за дезинфекцију.

Организатори и овогодишњих скромних дешавања су Црквена општина Житковац и Удружење „Завичајˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + four =