Са лепим временом почело уређење канала

Лепо време у фебруару радници „Ипекс-градње” из Смедеревске Паланке користе да заврше послове на уређењу водотокова који су планирани Оперативним планом за одбрану од поплава за воде другог реда у општини Алексинац за 2022. годину.

Радови су започети деветог фебруара и до сада је уређен поток Љутица у катастарској општини Породин, дужине 300 метара и канал поред гредетинске цркве, који се улива у тамошњу реку, такође дужине 300 метара. Тренутно машине изводe радове на каналу који се протеже од локалног пута Гредетин – Горња Пешчаница, односно улице Хајдук Вељка до реке у дужини од 500 метара.

Преостало је још да се из програма уради у катастарској општини Суботинац такозвани Пусти поток, од улива у Моравицу узводно 1430 метара, и Бршка река у Катастарској општини Мозгово, од улива у Бованско језеро узводно у дужини од 480 метара.

Ове радове финансира Општина Алексинац из локалног буџета, а Оперативним планом за 2023. годину планирано је уређење одређеног броја водотокова. Како је најављено, ти радови биће изведени у овој години.

Фотографије: Архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =