Sa FEDRASA pristigle tri nagrade

Ove godine Gradsko pozorište „Teatar 91” učestvovalo je na 50. po redu festialu FEDRAS u Malom Crniću sa pozorišnom predstavom „Tetka od milion dolara”. Prvobitno je igranje ove predstave bilo  planirano za prošlogodišnji festival, ali je zbog problema oko virusa kovid bilo otkazano, pa je ove godine predstava prikazana publici u Malom Crniću.

− Sa festivala smo doneli i nagrade, što je i tradicija za Teatar 91. Te večeri glumac večeri je bio Srđan Stojadinović Lebi, ali je publika nakon završetka festivala odlučila da Srđanu dodeli i nagradu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, tako da je Srđan doneo u naš grad dve nagrade. Ninuška Stojanović glumica festivala dobila je nagradu za glavnu žensku ulogu, za ulogu Meg. Ovo je čast da se Aleksinac i Teatar okiti sa još dve to jest tri nagrade, da to sve stane u arhivu Teatra koja je već ogromna i evo u 2021. godine, bez obzira što nas virus remeti u igranju i gostovanjima, da ipak i nešto donesemo u naš grad − rekla je Milena Rašić, direktorka „Teatra 91”.

Prema svemu sudeći, ovo su poslednje nagrade koje će ove godine pristići u naš grad. Bio je planiran festival u Novom Bečeju, međutim, on je otkazan tako da do kraja godine što se tiče festivala Teatar neće imati gde da se takmiči. Međutim, ansambl „Teatra 91” igraće predstave u redovnom repertoaru u par gradova u okolini Aleksinca. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

six + eighteen =