Са ФЕДРАСА пристигле три награде

Ове године Градско позориште „Театар 91” учествовало је на 50. по реду фестиалу ФЕДРАС у Малом Црнићу са позоришном представом „Тетка од милион долара”. Првобитно је играње ове представе било  планирано за прошлогодишњи фестивал, али је због проблема око вируса ковид било отказано, па је ове године представа приказана публици у Малом Црнићу.

− Са фестивала смо донели и награде, што је и традиција за Театар 91. Те вечери глумац вечери је био Срђан Стојадиновић Леби, али је публика након завршетка фестивала одлучила да Срђану додели и награду награду за најбоље глумачко остварење, тако да је Срђан донео у наш град две награде. Нинушка Стојановић глумица фестивала добила је награду за главну женску улогу, за улогу Мег. Ово је част да се Алексинац и Театар окити са још две то јест три награде, да то све стане у архиву Театра која је већ огромна и ево у 2021. године, без обзира што нас вирус ремети у игрању и гостовањима, да ипак и нешто донесемо у наш град − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.

Према свему судећи, ово су последње награде које ће ове године пристићи у наш град. Био је планиран фестивал у Новом Бечеју, међутим, он је отказан тако да до краја године што се тиче фестивала Театар неће имати где да се такмичи. Међутим, ансамбл „Театра 91” играће представе у редовном репертоару у пар градова у околини Алексинца. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =