Minecraft

Руска црква у Minecraft –у

Коцкасти свет игрице Minecraft пружа играчима велике могућности да покажу своју креативност. Уз помоћ коцкица (налик ЛЕГО коцкама) може се направити кућа из снова, читав град или дизајнирати било која грађевина или предео. За све то, потребна је само машта.

Да поред оне забавне, ова занимљива игрица има и едукативну страну, показује библиотека „Вук Караџић” која преко наградних конкурса пружа прилику ученицима основне школе да искажу своју архитектонску креативност када су у питању културно-историјски споменици на територији алексиначке општине. Тема конкурса расписаног у новембру прошле године била је Црква Свете Тројице у Горњем Адровцу.

Minecraft
Сава и Стефан са ментором Милошем Петровићем

Да су од „компјутерских грађевинара” стигли занимљиви и квалитетни радови показује и то да је жири одлучио да додели две прве равноправне награде. Овогодишњи лауреати су Стефан Милићевић и Сава Стефановић са ментором Милошем Петровићем из ОШ „Вук Караџић” из Житковца и Стефан Цветковић и Младен Јовановић и њихов ментор Добрица Ранђеловић из ОШ „Стојан Живковић Столе” из Трњана.
Житковачки тандем Сава и Стефан је и прошле године освојио прво место када је тема конкурса била Црква у Делиграду.

‒ То прво место од прошле године било нам је додатни мотив, али и обавеза да на овом конкурсу будемо још бољи. Искрен да будем, прву награди коју ове године делимо са вршњацима из Трњана смо и прижељкивали – каже Сава Стефановић, ученик VIII/3 разреда житковачке осмолетке и напомиње да им је за овај рад било потребно 26 сати плус време за обилазак цркве у Горњем Адровцу и фотографисање објекта и амбијента. 

Minecraft

Годину дана млађи Стефан Милићевић (VII/3) истиче да воле ову игрицу јер им пружа велике могућности да искажу креативност.

‒ За ову игрицу најважнија је идеја. Када се договоримо и уобличимо сценарио, крећемо у реализацију користећи разне облике – објашњава Стефан који ће и наредне године учествовати на конкурсу библиотеке, али тада са својим млађим братом, с обзиром да Сава идуће јесени постаје средњошколац. 

По одлуци жирија, друго место равноправно су поделили Милош Стевановић (ОШ „Љупче Николић”) и Урош Бранковић (ОШ „Свети Сава” Суботинац), а треће Милан Божиловић и Данило Димић (ОШ „Љупче Николић”) и Јана Величковић (ОШ „Сретен Младеновић Мика” Ниш).

Фото са насловне: фејбук страна Библиотеке „Вук Караџић” 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 1 =