Рупе на новом асфалту, надлежни кажу биће све у реду

Неколико наших читалаца нас је упозорило на појаву рупа на недавно асфалтираној деоници пута Трњане – Јаковље од Доње до Горње Пешчанице. И сами смо сведоци тих промена на првом слоју асфалта који је постављен за време неповољних временских услова и пред ниских температура.

У надлежним општинским службама истичу да они немају праксу да се асфалтирање ради када је кишно време и када су температуре нешто ниже од оних током сезоне када се изводе радови, али да је овог пута био циљ да се изађе у сусрет грађанима који стално користе ову деоницу и да током зиме не возе по рупама које су их мучиле добар део лета и јесени.

Изглед пута пре асфалтирања, био је нужан асфалт.

Такође, тврде да нема разлога за бригу, јер се ради о делу пута где долази до спајања новог и старог асфалта и да у том делу на пролеће предстоје корекције у смислу равнања ниво асфалта. Зато је извођач радова узео обавезу да неколико десетина метара асфалтне масе подигне и постави нову, па неће бити осетног прелаза између ново и старо асфалтиране деонице. Затим следи постављање завршног слоја асфалта на целој траси од Доње до Горње Пешчанице.

Појава рупа на почетку пута од Доње Пешчанице је и очекивана, јер су ту били завршни радови када је већ био мрак и нешто ниже температуре и када је стављен тањи слој асфалта, а све да би се тог дана окончали послови пред надолазећим кишним данима. Додуше, приметили смо одређена оштећења, у мањем обиму, и на другом делу пута, али се надамо да ће инвеститор и надзорни орган натерати извођача радова да све то санира и уради по пропису, како не би алексиначки путари само пар година касније крпили рупе.

Иначе, ова деоница има свој историјат градње који није баш ишао на руку возачима и грађанима овог дела општине. Због кашњења и неагажовања адекватног броја механизације и радника средином септембра је био раскинут уговор са извођачем „Бетон-стил” из Александровца, који је требао да заврши ову деоницу до почетка деветог месеца. Након поновог расписивања тендера и поштовања свих процедура нови извођач, нишки „Елиткоп” је у новембру наставио радове, а асфалтирање првог слоја у децембру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 3 =