RK Aleksinac

Rukometaši RK Aleksinac i dalje prvoligaši!

Pre desetak dana, rukometaši RK Aleksinac, njih petnaestak, počeli su pripreme za novi šampionat Prve lige – Istok. Mada je minulo prvenstvo završila na poslednjem, 12. mestu sa devet bodova, te je, shodno pravilima, novi šampionat trebalo da započne u nižem rangu, zahvaljujući reorganizaciji takmičenja, ekipa je ipak sačuvala prvoligaški status.

Vladan Štošić
Vladan Štošić

Pripreme smo počeli sa izvesnim zakašnjenjem od nekoliko dana, ali ćemo to vrlo brzo nadoknaditi češćim treninzima. Dogovoreno je, naime, da treniramo četiri do pet puta nedeljno ‒ kaže Vladan Stošić, novi trener RK Aleksinac. – Novajlija ima, međutim, još uvek se nismo okupili u kompletnom sastavu, jer su neki na moru, a drugi imaju poslovne obaveze. Nikola Jovanović se vratio u tim, a došao je i golman Milosavljević iz ekipe Bele Palanke. U planu je da dovedemo barem još dvojicu kvalitetnih rukometaša, jer je dosta igrača napustilo ekipu ‒ veli trener Stošić.
U sklopu priprema, rukometaši RK Aleksinac, verovatno će, zajedno sa kolegama iz leskovačke Dubočice i Žitorađe, 9. septembra učestvovati na turniru u Beloj Palanci, koji organizuje novi super B ligaš, ORK Bela Palanka.
Očekuje se da će prvenstvo rukometaša u Prvoj ligi – Istok startovati kao i prethodnih godina – krajem septembra.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 5 =