most

Реконструкција Гробљанског моста зависи од Европе?

Да ли ће један од најстаријих мостова на реци Моравици недалеко од центра града повратити стари изглед који је имао тридесетих година прошлог века када је изграђен, за сада зависи од средстава Европске Уније. Општинска управа аплицирала је код европских партнера за средства у износу од 11 милиона и 200 хиљада динара, а овогодишњим буџетом општине за учешће у радовима и израду пројектне документације опредељено је нешто више од девет милиона, што значи да је целокупна инвестиција процењена на око 21 милион динара.

most

‒ Врло је изгледно да ћемо добити одобрење Европске Уније. Пројекат реконструкције је урађен. Мост је већ несигуран за даље коришћење и има поприлична оштећења које је време направило, тако да се надам да ћемо ове године добити реконструисани Гробљански мост – каже председник општине Ненад Станковић. 

Гробљански мост подигнут је 1927. године по пројекту инжењера Недељка Дивца. За сада у Алексинцу постоји добра воља да се овај стари мост комплетно реконструише, а да ли ће стићи печат из Европа знаће се отприлике за два месеца.

most
Некадашњи изглед моста

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 5 =