nsz

Регистрован пад незапослености у прошлом месецу

Број лица која су евидентирана као незапослена у Националној служби за запошљавање у Алексинцу је у јуну месецу повећан за скоро 6,2 одсто у односу на крај прошле године, тако да је на списку незапослених 5.987 особа са територије Алексиначке општине. У истом периоду незапосленост на подручју општине Ражањ је смањена за нешто више од 2,2 одсто или за 14 лица, па је у прошлом месецу тамо било незапослено 607 лица.

Иако је статистика негативна, што се тиче краја прошле године, у прошлом месецу је смањена незапосленост  у Алексинцу за 85 лица више, а у Ражњу за 2 особе. Ако упоредимо јун ове и прошле године онда такође имамо позитивне резултате, па је у Алексинцу у прошлом месецу било 90 лица мање на евиденцији него годину дана раније. У Ражњу је супротна тенденција па је за годину дана повећан број незапослених за 11 особа.

Као и до сада, највећи број незапослених, прко 2200 лица, на своје радно место чека до годину дана. Од једне до две године на списку је 994 особа, док преко 10 година на посао чека њих 1077. Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, што се сматра дуготрајном незапошљеношћу, на посао чека нешто више од 4.350 лица или око 66 одсто незапослених.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 7 =