Реаговање: Господо политичари Алпресс није из те приче

Информативна редакција портала Алпресс нема обичај да коментарише изјаве које се односе на рад њених новинара, пошто сматра да је професија којом се бави јавна и подложна је оцени јавности. Међутим, када се изнесу неистине од стране појединаца или политичких групација, онда је дужност редакције да реагује пре свега због поверења које имају посетиоци нашег сајта.

Јуче, приликом живог преноса на званичној Фејсбук страници Странке слободе и правде догађаја у Мозгову и тамошњег обраћања потпредседника странке Дејана Булатовића у негативном контексту је доведен и наш портал Алпресс.

Приликом обраћања господин Булатовић, када је у два наврата коментарисао медије, изговорио је следеће речи „…Када су чули да долазимо у ово село портали су почели да скидају. Ево снимили смо то јуче. Сада скидају са својих портала те вести да би сакрили о ономе што ми данас говоримо…” и „…Зар можете да верујете да овако нешто тренутно у Србији постоји. Погледајте, ово је вест која је била јуче на порталу. Кад су чули да ми стижемо они су је склонили. То радите. Имате времена да склањате вести са портала. Имате времена за све. Али немате времена да посветите овим људима…”, држећи у рукама одштампане текстове са нашег портала који се односе на догађаје у вези са појавом Афричке свињеске куге на подручју општине Алексинац.

Ми господину Булатовићу не оспоравамо констатацију да су наводно скидани поједини написи у вези са овом темом, али оспоравамо да у рукама држи као доказ таквих радњи текстове објављене на нашем сајту Алпресс. Одговорно тврдимо да нико од локалних политичара или државних органа није вршио утицај на нас како ћемо информисати о овој теми. Никада нико од политичара и државних службеника није позвао да интеревенише о садржају текста. Такође, одговорно тврдимо да ниједан текст нисмо повукли са сајта, који је написан у вези Афричке свињске куге на подручју наше оптшине, нити имамо праксу да повлачимо текстове без обзира какве су реакције у јавности. То евентуално радимо када објавимо неку информацију као незваничну, а у међувремену добијемо доказе да она није тачна и тада или се извинимо или део информације уклонимо. У овом случају нема говора да је било која информација уклоњена са нашег сајта. О нашем професионалном раду овог високог партијског функционера ССП, који је био гост у Мозгову, требали су да обавесте његови партијски другови са локала, како не би оваквим поступком дискредитовао цео свој говор.

Редакција не жели да се меша у међупартијске односе и не тврди да су изнети ставови нетачни, али тврди да то није случај када је у питању сајт Алпресс и да је некоректно од господина Булатовића што је у рукама имао одштампане наше текстове, где се јасно види и наш лого, наслов, аутор и све остало. Тиме је у заблуду довео пратиоце овог преноса да смо ми један непрофесионалан медиј који је подложан утицају политичких моћника.

Наравно, иако има право, редакција неће тражити правно задовољење ове грешке, јер је наше становиште да сви треба да радимо на развоју друштва које се заснива на међусобном поштовању и да свачији рад треба да буде вреднован на коректан начин, а да међупартијске свађе и подметачине не буду уређивачка политика редакције.

Фотографије: Принтскрин поменутог преноса.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =