korona virus

Расте број заражених коронавирусом

У општини Алексинац расте број оболелих од коронавируса, што потврђује и званична статистика. Према последњим подацима, објављеним на сајту Covid19, присуство вируса потврђено је код 91 особе. У самоизолацији је 255 људи.

У Дому за смештај одраслих лица у Кулини, по речима шефа Кризног штаба за борбу против коронавируса Нишавског и Топличког округа Бранислава Недимовића, ситуација је стављена под контролу. Према последњим подацима, тамо је вирус потврђен код 50 штићаника и 14 запослених.

„Спроведене су све карантинске мере, били су епидемиолози и ситуација је много боља него претходних дана”, рекао је Недимовић.

Đorđević
Министар Ђорђевић и директор Дома у Кулини Војкан Станојевић; ФОТО: Министарство

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић Дому у Кулини уручио је мобилни дигитални рендген, како би корисницима било омогућено ефикасније лечење. Приликом обиласка установа на југу Србије, министар је посетио и Геронтолошки центар у Алексинцу, где нема потврђених случајева оболевања од коронавируса.

Што се окружења тиче, највише потврђених случајева је у Нишу, где је оболело 879 грађана. У Крушецу је коронавирус потврђен код 143 људи, затим следе Прокупље са 82, Сврљиг са 18 и Сокобања са 11 оболелих. Први случајеви коронавируса забележени су и у Ражњу и тамо је тренутно, према званичној статистици, осморо заражених.

 

Један коментар

  1. a banke otvorene i posta,redovi kilometar,u glavnoj ulici ko na korzo i nikom nista?Tek ce biti grdje,polako!Kod nas ne postoji krizni stab i ne vide nista!Hristos Vaskrese

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =