Радичевић: Брзо ћемо формирати власт, кандидат сам за председника

Први на листи победничке коалиције „Александар Вучић – Алексинац сутра” на локалним изборима, одржаним у недељу, Далибор Радичевић актуелни председник општине и Општинског одбора СНС у изјави за наш портал је казао да су задовољни постигнутим резултатима, јер је за њихову листу гласало 64 одсто изашлих гласача, што им је донело 26 од 41 одборничког мандата колико има Скупштина општине Алексинац.

За Радичевића то је показатељ да су грађани Алексинца препознали оно што су радили претходне четири године и да је додела нових мандата подстицај да наставе и даље да раде за добробит заједнице и грађана.

На коалиционој листи „Александар Вучић – Алексинац сутра” су представници не само Српске напредне странке већ и Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије, Српске радикалне странке, Српске странке „Заветници”, ПУПС-а, СДП-а и Покрета социјалиста. Они ће чинити скупштинску већину и очекује се да самостално формирају власт. То нам је у разговору потврдио и сам Радичевић.

‒ Српска напредна странка ће са својим коалиционим партнерима чинити већину у скупштини и чиниће нову општинску власт, као што је било до сада, али нећемо затворити врата за конструктивне предлоге и других одборника са других листа, под условом да имамо исти циљ, а то је интерес грађана општине Алексинац ‒ објашњава наш саговорник.

Први на победничкој листи каже и још да сви који се баве политиком би требало да имају заједнички циљ и напредак и просперитет општине Алексинац, тако да је спреман да саслуша сваку добру идеју.

Радичевић је најавио и брзо формирање нове општинске власти, како законодавне тако и извршне. Има ју већину и нису потребни никакви преговори.

‒ Пре него што смо потписали коалициони споразум са партнерима који су заједно са нама чинили листу, ми смо и причали о функционисању локалне власти, на основу снаге свих нас појединачно. Имамо прелиминарни договор. Наравно, немамо персонални договор јер нисмо од оних који деле функције пре него што се избори заврше. Знамо ко ће шта чинити у неком будућем локалном парламенту и скупштинској већини, тако да остаје да само то формализујемо и кроз имена да погледамо ко су ти људи и да се релативно брзо формира скупштина ‒ каже наш саговорник.

Актуелни председник општине Алексинац потврђује да је он испред коалиције кандидат за нови мандат на челу локалне самоуправе и то поткрепљује речима: „Да није тако не би био први на листи већ неко други”. Оценио је да је било доста лажи и прљаве кампање када је у питању његов положај на изборној листи, односно да он неће бити кандидат за председника, и да су се само једним саопштењем осврнули на те догађаје.

‒ Велики број људи је позвао да провери, да пита, поверовали су, чини ми се, у ту врсту лажи. Нисам желео да се упуштам у то да демантујемо. Рачунали смо да је оно што смо радили у претходном периоду сасвим довољно да добијемо поверење грађана општине Алексинац и у том задатку смо и успели. И поред свега оног што се износило као негативна кампања и шпекулације, неистине, лажни профили, чак је формиран профил Српска напредна странка општине Алексинац као лажни профил. Заиста, не желим да коментаришем, нити да се оптерећујем тиме. Изборни резултат нам дају заправо да верујемо да су људи препознали шта је истина, ко нешто конкретно нуди и ко брине о општини Алексинац и о њеним суграђанима – завршио је Радичевић.

Он се захвалио грађанима који су изашли на изборе, а посебно онима који су веровали у програм победничке коалиције „Александар Вучић ‒ Алексинац сутра”.

Фотографије: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =