Ради се у највеће на улепшавању града

Након што је уређена површина у средини кружног тока на улазу у град, радници јавно комуналног предузећа наставили су са јесењом акцијом садње и озелењавања зелених оаза у граду.

Тренутно се уређују површине непосредно уз улицу 7. јула и око Зелене пијаце, а радове је обишао председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− Уређење града је тек почело. Ово је идеја која је дошла из Комуналног предузећа, од његовог директора и она је изванредна, да мало улепшамо град и да га оплеменимо неким цвећем и зеленилом, да нам буде пријатније када се шетамо − рекао је председник Радичевић и додао да има доста идеја и да ће на пролеће следеће године наставити са оваквим акцијама.

Према досадашњој динамици радова очекује се да ће у наредних неколико дана бити завршена садња и уређење зелених површина. У ЈКП-у имају још пар идеја и надају се да ће до краја године успети и да мост на Моравици додатно уреде цветним аранжманима.

− Све ово је један почетак уређења града, на пролеће ћемо изаћи са новим предлозима и новим акцијама. Оно што је најбитније, нећемо да будемо мегаломани и трудићемо се да урадимо онолико колико можемо да одржавамо. Оно што је најбитније, јесте да ћемо све ово што је посађено одржавати − истакао је Далибор Марковић, први човек овог предузећа.

Он додаје да им је поред ангажовања радника потребна и помоћ грађана у смислу да несавесни грађани који би можда нанели штету буду пријављени надлежним инспекцијама и органима, како би заједно сачували оно што ових дана раде и спроводе на терену.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =