Ради се на рехабилитацији путева

Ових дана путари имају пуне руке посла, а на задовољство мештана дела Прћиловице и насеља Батуровац у Алексинцу.

У оквиру редовног одржавања путева Јавно предузеће за путеве и стамбено-комуналну делатност је протеклих дана урадило асфалтирање улице Милентија Поповића у Прћиловици, односно, део пута према Доњем Сухотну од пружног прелаза у дужини од 500 метара.

Поред овог асфалтирања, спроводе се још неки радови што нам је појаснио директор овог предузећа Новица Драгићевић.

− Као прва деоница, која је рађена, ти радови су завршени. Тренутно се ради на уређењу банкина. Насипају се туцаником и поправљају се банкине. Једновремено је прекјуче завршено асфалтирање прилаза Гробљанском мосту са доње и горње стране. Ту је остало само још да се уради и лепеза, односно прикључак на мост из улице и да се уради решетка − каже Драгићевић.

Иначе, санација такозваног Гробарског моста започета је крајем прошле године, а асфалтирањем прилаза мосту у улици Милована Вучевића у Алексинцу, у дужини од око 200 метара, реконструкција овог прелаза преко Моравице ушла је у завршну фазу.

Извор фотографије: Општина Алексинац

Спроведени радови на ове две локације се изводе у оквиру редовног одржавања, како се код путара каже, рехабилитација пута, а када је реч о будућим радовима, планове у овом предузећу добијају од управљача пута.

Како каже Драгићевић, имају наговештај да ће радити још две улице, једну у граду и другу у Бобовишту, али то не би унапред најављивали, док од управљача не добију зелено светло. 

2 коментара

 1. Bravo, svaka čast!
  A šta je sa delom puta od Tešice do Loćike?
  Kao na klipu… “sve ukupno 300 godina čekamo na put”
  Koliko delegacija prođe, koliko turista, prolaznika… da ne pričam i meštanima koji na 3 meseca menjaju trapove na kolima… bruka!

 2. Bruka!!!
  U Rutevac ko kasatne bombe da su padale kroz celo selo!!!
  Nikome ne pada na pamet da se presvuce asfalt star preko 40 godina.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 14 =